BK Pardubice nad naše síly

Poslední přípravný zápas před startem ligy U14 jsme sehráli na půdě bronzového medailisty z MČR U13…

BK Pardubice – Jižní Supi 87:69 (21:19, 48:33, 65:43)

Fauly, šestky ani střelce nemáme evidovány: domácí stolek nedělal zápis, pouze tabuli

All-star koule Jižních Supů: Fanda + Čaki + Hudy + Bedna + Tadeáš

Pardubičtí udělali od května veliký pokrok a zejména velmi narostli, takže jsme prakticky na každém postu čelili hráčům o 5-10 centimetrům vyšším. Domácí po nás zároveň „šli“ a hráli velmi tvrdě, s čímž jsme se nedokázali úplně dobře srovnat: ztráceli jsme míče z driblinku a nedostatečně důsledně jsme se uvolňovali pro balon – naše ztráty pak soupeř trestal smrtícími brejky.

Největším naším problémem byl ale každopádně obranný doskok. Z nějakého důvodu stále většina hráčů nemá box-out zakódovaný v hlavě a snaží se zcela nesmyslně přeskákat vyššího útočníka. To samozřejmě málokdy funguje a soupeř si tak někdy doskočil balon i po šestkách, což je na kliky, žabáky a lajny pro celou bránící sestavu!

Pochopitelně jsme předvedli i pěkné momenty, poslední přípravný zápas se nám však nevydařil, od pozdního příjezdu totálně zablokovanou čtvrteční silniční dopravou přes nedostatečné rozcvičení až po malou tvrdost a školácké chyby. Není důvod klopit hlavy dolů, prohráli jsme v nekompletním složení (Láďa, Vojta Krychlík, Mára Lavička a Syki) s jedním z nejlepších týmů v republice. Každopádně na první ligové kolo do Budějovic musíme jet s pokorou, nikdo se sám neporazí! 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>